Булчински салон Арети

 

СПЕЦИАЛНИ ГОСТИ : София

2198 0

В петия епизод на подкаста "Специални гости" ще ви представим Булчински салон "Арети" - представител на световноизвестния американски дизайнер Demetrios за България.

Булчински салон “Арети”, Вили: Цял живот съм се занимавала само с мода, дизайн и рокли. Това, което на мен ми направи най-силно впечатление в Деметриус е, че когато създаваш нещото, не защото то ти е хрумнало, а с цел да задоволиш нечий детски идеал, примерно, всички момиченца си мечтаят да бъдат с определен тип булчинска рокля, той не се ръководи от своето собствено виждане, а от това за какво мечтаят жените. Той изключително много комуникира с булки, с представители, пита ни “Какво е характерно за вашата страна?”, какво, примерно, търсят булките в България, но с това, с което е най-добър, според мене е, че винаги изпреварва времето си. Той е дизайнер, който изпреварва времето и модните тенденции. Може да видите рокли от 1990 г. И до днес изват момичета, които ми показват снимки от Pinterest и питат “Тази рокля имате ли я?”, а аз казвам, че не съм била и първи клас, когато той е създал тази рокля. Значи си представете, че дори сега това нещо прави впечатление. Той също като нас, не парадира с това, колко много американски актриси е оженил, за колко много от тях е създал булчински рокли, защото при него целта може би не е на 100% да бъде популярен, но да прави хората щастливи. Когато крайната ти цел е да правиш хората щастливи и да сбъдваш мечти, просто няма как да не ти се получи и да не се задържиш. Той тази година мисля, че прави 42 години, откакто съществува бранда. Колко брандове са издържали 42 години на върха?

Сватба ТВ, Виктор: Значи, явно е визионер и човек с усет да предвиди как ще се развият, защото това е действително много забележително, което казваш, рокля от 90-та, значи това са отпреди 30 години да звучи съвременно, т.е. той по някакъв начин изпреварва времето

Булчински салон “Арети”, Вели: мога ли да кажа нещо, сега в момента се сеща как скоро дойдоха майка и дъщеря, като майката е била наша клиентка 93-та година. Тогава е облякла “русалка”, дойде дъщерята за рокля и казва: “Може ли да ми намерите копие на роклята на майка?” - толкова, искам да кажа, че са актуални моделите му във времето.

 

Сватба ТВ, Виктор: Има ли нещо специално, което те трябва да знаят, идвайки днес на първа среща? 

Булчински салон “Арети”, Вили: Аз първо бих искала да им кажа да не четат прекалено много какво пише навсякъде, по-добрият вариант е да нямат определена представа и нагласа, за това, какво ще се случи, защото булчинската рокля е нещо много специфично. По-важен е стила на роклята, отколкото самата кройка, дали ще е “русалка”, “принцеса”, “А-линия” или свободно падаща, или каквото и да е друго. Много често, даже бих казала, непрекъснато се случва, да идват с една нагласа, а да се оказва, че в крайна сметка нещото, което на тях им стои е коренно различно от това, което са си представяли. Много често момичетата казват “На мен ми харесва как ми стои “русалка”, на други места не ми седеше добре.” Аз съм на мнение, че Деметриус е измислил за всяка една фигура и за всеки тип, мога да намеря “русалка”, която да седи перфектно на конкретната булка. При нас, наистина, не е добре да има такива ограничения, първо, защото на различните места, всички обикалят много, кройките, материите, визията, абсолютно всичко е различно. Хубаво е да се наслаждават на момента, да преценяват много добре колко души да водят с тях на пробата.

Булчински салон “Арети”, Вели: Това исках да кажа аз. Съветвам младите момичета да не взимат много придружители. Много се объркват, наистина. Може впоследствие да доведат придружители и колкото се може по-малко, толкова по-добре, но първата си проба да я правят сами, защото друго е усещането.Много често ни се случва да виждаме момиче, което толкова силно се развълнува, когато се облече в своята рокля, решава, че това е нейната рокля, много е развълнувана и в този момент ние дърпаме пердето, “Заповядайте!” - на придружителите, придружителите влизат и всеки дава мнение, един казва “Това въобще не ми харесва!” и тя остава потресена и объркана, и си тръгва объркана и дори сме чували коментари “Защо послушах тогава?”, “Защо не избрах сама роклята си?”. Наистина, съвета ни е да взимат сами решението си.

 

Сватба ТВ, Виктор: Нещо, което е пряко свързано с роклите, това са аксесоари. Предлагате ли, какви?

Булчински салон “Арети”, Вили: Всичко, което е свързано с аксесари към булчинската рокля, воали, аксесоари за коса, бижута, гребенчета, фуркети, изобщо взето, всякакви варианти. Имаме и всякакви други аксесоари за сватбата, чаши, свещи, червено вино, шампанско, гривни, бутониери. При нас ,общо взето всичко е много индивидуално, дори да нямаме нещото, не е проблем да го направим. Например, повечето булки имат идея в главата си как трябва стилово да изглежда дадена сватба, правим всякакви украси, не ходим да правим украси по ресторанти..

Булчински салон “Арети”, Вели: Което сме го правили до 2008-ма. В началото бяхме първите, които започнахме, то беше на моята сватба. От 1997-ма година започнахме да правим аранжировки, ходихме по църкви, ритуални зали и домове, хотели, ресторанти до 2008-ма година и вече, като че ли се уморихме, не, не се уморихме, но просто дадохме приоритет на булчинските рокли. Дойде ни в повече.

Сватба ТВ, Виктор: Не ходите по тържества, но както разбирам, правите на място.

Булчински салон “Арети”, Вели: На място правим, не аранжировки на самата зала, но украса на свещи, чаши, тези по-дребните неща, които са необходими, късметчета, които се хвърлят, подаръчета за гости.

Булчински салон “Арети”, Вили: Креативни сме, така че дори нещото ако не ни е хрумнало, че може да се направи със сигурност ще намерим начин да го направим. Имали сме всякакви желания, правили сме папки специални за брачното свидетелство, може би сега няма да се сетя за всичките хиляди неща, шили сме ръкавици, от една рокля сме правили друга, общо взето нямаме ограничение.

Булчински салон “Арети”, Вели: Това им казва Вили, когато питат “Можете ли да ни направите някакъв ръкав?” и тя казва “Всичко можем. Само путури не сме шили!”

 

Булчински салон “Арети”, Вили: Ние самите не си слагаме лимит и ограничение на възможностите и на това, какво можем да правим и какво не, затова се развиваме и надграждаме непрекъснато и включваме все нови и нови неща. Специално по роклите, наистина сме правили, аз лично правя корекциите, почти всичко. Даже, в един момент, за да мога да сбъдвам всичките си шантави идеи се принудих да се науча да шия.

Булчински салон “Арети”, Вели: При нея няма “Не може. Не става.” “Може ли гръб? - Може!”, “Може ли ръкави? - Може.”

Булчински салон “Арети”, Вили: После мога да седя цяла нощ да мисля как да го направя този гръб, но ще го направя. Това булките не го знаят.

Сватба ТВ, Виктор: Това имах предвид за всеотдайността по-рано, не случайно използвах тази дума. Всъщност вие си горите в работата. Убеден съм, че булките като ви слушат, действително биха се отнесли към такъв тип хора с доверие, защото вие гледате по друг начин на работата си, нали, не пречупено единствено и само през търговската част…

Булчински салон “Арети”, Вели: Моля, може ли да прекъсна само, като каза “търговската част”. Забравяли сме да си вземеме парите за роклята.

Булчински салон “Арети”, Вили: Имахме един случай, в който след два месеца се сетихме и то булката се сети, че не ни е платила роклята. Имали сме всякакви случаи.

Сватба ТВ, Виктор: Това ми беше мисълта. Това е вече отнесено до крайност, това, което описа.

Булчински салон “Арети”, Вили: Нали знаеш, като те увлече творческия процес, ние творците сме така, ставаме едни разсеяни и отвеяни, но идеята ми е, че когато правиш нещо и крайната ти цел да вземеш някакви пари, то никога няма да ти се получи. Никога няма да ти се получи така, както си го мислил.

Сватба ТВ, Виктор: Ограничава те.

Булчински салон “Арети”, Вили: Ограничава те, но когато правиш нещо и то ти идва от сърцето и го правиш  с любов и желание, то няма как да не ти се получи. Естествено пак преминаваш през хиляди перипетии и препятствия, защото в никоя работа нищо не е само цветя и рози, но важен е крайния резултат.

 

Коментари


Няма направени коментари до този момент.

Напишете първия коментар
момент...
Сватбена агенция Брилянтин
Сватбена агенция Брилянтин

15-05-2024


Гледайте седмия епизод на подкаста "Специални гости", в който ще ви представим богатата и разнообразна дейност на Сватбена агенция Брилянтин. Сватбена агенция Брилянтин, Силвия: ...


Сватбена агенция

BRILIANTIN - Бургас

5.0 (1) - Бургас
Чудно място Стакевци
Чудно място Стакевци

26-04-2024


Гледайте шестия епизод на подкаста "Специални гости", в който ще ви представим една прекрасна локация за сватбени тържества - "Чудно място Стакевци". @chudno.myasto.st ...


Ресторант за сватба

Чудно място Стакевци - Белоградчик

0.0 (0) - Белоградчик
Didy's cakes & sweets
Didy's cakes & sweets

21-03-2024


В четвъртия епизод на подкаста "Специални гости" ще ви представим Didy's cakes & sweets - ръчно изработени торти, сладки и солени изкушения. Разжоваряме с Диана Пин ...


Сватбени торти

DIDY S - София

0.0 (0) - София
MILVANA YOUR SPECIAL MOMENTS GUIDE
MILVANA YOUR SPECIAL MOMENTS GUIDE

04-03-2024


В третия епизод на подкаста "Специални гости" ще ви представим бутикът за булчински рокли MILVANA YOUR SPECIAL MOMENTS GUIDE, официален представител за България на испанските марки ...


Булчински рокли

-

0.0 (0) -
Приказната градина
Приказната градина

31-01-2024


Във втория епизод на подкаста "Специални гости" ще ви представим една любима за младоженците сватбена дестинация на открито - Приказната градина в гр. Елин Пелин. Разговаря ...


Ресторант за сватба

Приказната Градина - Елин Пелин (София Област)

0.0 (0) - Елин Пелин (София Област)
Сватбен център My wedding
Сватбен център My wedding

11-01-2024


В първия епизод на подкаста "Специални гости" ще ви представим най-големия сватбен магазин на Балканския полуостров Сватбен център "My Wedding". “Ние сме най-гол ...


Булчински рокли

Сватбен център my Wedding - София

0.0 (0) - София
Анонс
Анонс

05-01-2024


Анонс На 11.01.2024 г. стартираме един нов и изключително полезен за младоженците подкаст, който се казва “Специални гости”. Подкастът ще даде възможност на всички колеги о ...


Други

-

0.0 (0) -
Сватба TV
  ФИРМИ

Сватбени облекла
Булчински рокли (5)
Шаферски рокли (4)
Официални рокли (5)
Булчински аксесоари (6)
Булчински обувки (3)
Мъжки костюми (2)
Мъжки аксесоари (2)
Мъжки обувки (1)
Малки шаферки и шафери (2)
Основни сватбени услуги
Ресторант за сватба (5)
Сватбена фотография (12)
Сватбено видеозаснемане (11)
Сватбен диджей (6)
Сватбени агенции (12)
Брачни халки и бижута (3)
Покани за сватба (4)
Сватбена украса (13)
Булчински букети (5)
Сватбен грим и прическа (1)
Водещ на изнесен ритуал (7)
Сватбени торти (3)
Сватбен водещ (8)
Други сватбени услуги
Сватбени лимузини (1)
Сватбени аксесоари (7)
Ритуални чаши (7)
Ритуални свещи (6)
Погачи за сватба (2)
Подаръчета за гости (9)
Сватбен кетъринг (4)
Алкохол и напитки (0)
Оборудване под наем (5)
Онлайн магазини (2)
Сватбени ритуали, забавления, атракции
Фолклорни формации (2)
Танцови групи и изпълнители (0)
Музикални групи и изпълнители (1)
Фото будка (3)
Заря и фойерверки (0)
Атракции (2)
Още услуги
Моминско парти (6)
Ергенско парти (4)
Спа релакс разкрасяване (0)
Спортни занимания фитнес йога (0)
Меден месец (2)
Сватбен танц (0)
Детски аниматори (1)
Брачен договор (1)
Семейна астрология (0)
Обредни домове (0)
Църкви и манастири (0)

ПОЛЕЗНО

Планирайте вашата сватба
Промоции
Видеовизитки
Запознайте се
Съвети и идеи
Представяне на продукти и услуги

СЪСТОЯЛИ СЕ СВАТБИ
ТРЕЙЛЪРИ
ПОДКАСТИ
ВИДЕО

Сватбена украса (12)
Първи сватбен танц (3)
Ресторанти за сватба (1)
Подготовка на младоженците (1)
Първа среща (1)
Фолклорни изпълнители и програми (1)
Ритуали (1)
Заря и огнено шоу (3)
Фотографско слайдшоу (1)
Други (2)
Зад кулисите (1)
Смешни (2)
Подготовка церемонии (0)
Булчински рокли (0)
Ресторант ритуали веселие (0)
Мъжка мода (0)
Танцови програми (0)
Церемонии (0)
Ресторант атракции (0)
Поп изпълнители и групи (0)
Сватбени продукти (0)
Любопитно (0)

ПРЕПОРЪЧАНО
Новини
ОЩЕ

КЛИПОВЕ
Любопитно
Хумор
За ума
За сърцето
За душата

Вход за младоженци
Вход за фирми
OK

Ползвайки този сайт, вие се съгласявате с
Общите условия и Политиката за защита на личните данни.