Покажи филтрите

Населено място


Цена

от - лева

Фирми

Сватбен водещ

СВАТБЕН ВОДЕЩ

Нека първо се ориентираме какво е “сватбен водещ”. Има ли разлика между “сватбен водещ” и “водещ на изнесен ритуал”. Да, разлика има. “Водещият на изнесен ритуал” е ангажиран само с провеждането на официалната брачна церемония, докато “сватбения водещ” отговаря за воденето на тържеството в ресторанта, като в много  случаи той поема и функциите на “водещ на изнесения ритуал”, разбира се, при желание от страна на младоженците.

Важно е да се направи и още едно разграничение. “Сватбеният водещ” е нещо различно от “сватбения диджей”. При тържества, ангажирали “сватбен водещ”, “сватбеният диджей” отговаря единствено за музикалната част и не участва в различните ритуали и игри.

Какви са функциите на “сватбения водещ”.

В случаите, когато младоженците са решили да му възложат и ролята на “водещ на изнесения ритуал”, то той отговаря за подготовката, организацията и провеждането на ритуала. По-подробна информация по темата може да прочетете в материала “Водещ на изнесен ритуал”.

Основният ангажимент на сватбения водещ е свързан с провеждането на тържеството в ресторанта. Той отговаря за неговата атрактивна част и включва воденето на всички ритуали и обичаи, игри, изненади, анонсиране на ангажираните музикални и танцови изпълнители. Спокойно може да се каже, че той е централна фигура в последната и най-весела част от сватбения ден, тържеството в ресторанта.

Основната задача на сватбения водещ е да се грижи за доброто настроение на младоженците и гостите, както и за точнота изпълнение на предварително уточнения времеви график.

Функцията на сватбения водещ налага той да работи в тясна връзка със сватбения фотограф и сватбения видеограф, сватбения диджей, отговорника за сервирането от страна на ресторанта, сватбената агенция, ангажираните музикални и танцови изпълнители.

Основната задача на сватбения водещ определя и основните качества, които той трябва да притежава, а именно, да има позитивно излъчване, висока степен на комуникативност, чувство за хумор, добра дикция и говорна култура, опит във воденето на събития и поведение пред публика, чувство за импровизация, умение да усеща емоционалното настроение на аудиторията, да го води и направлява, както и да реагира адекватно при неочаквани промени.

Сватбеният водещ предлага и обсъжда с младоженците сценария на тържеството. 

По характера на водене на тържеството може да се разграничат два основни типа сватбени водещи

Първият включва сватбени водещи, които са много активни, игрови, с богати запаси от всякакъв вид игри, смешки и закачки, състезания, надпявания, разнообразни изненади, които не оставят за миг младоженците и публиката да скучае, а постоянно я поддържат с състояние на активно действие.      

Вторият тип сватбени водещи имат по-умерено и овладяно присъствие, не се стараят да ангажират изцяло вниманието на младоженците и гостите, оставят им по-голям простор за индивидуални и “нережисирани” забавления, танци и разговори.

Разбира се, че не би могло да се каже кой тип сватбен водещ е по-добър, защото всичко зависи от вкуса, представите и желанията на младоженците за типа тържество и веселие, които биха искали да постигнат на тяхната сватба.

Ако решите, че искате да ангажирате за вашия празник сватбен водещ, то разгледайте сайтовете на различни сватбени водещи, запознайте се с начина им на водене, характера и индивидуалността им, условията, цените, овъртайма. 

Най-важното е да имате непосредствени впечатления от тях: поведение, облекло, говорна култура, комуникационни умения, чувство за хумор, както и другите важни качества, за които говорихме по-горе.

Именно тук Сватба ТВ ще ви бъде от неоценима полза, защото в нашите подкасти и предавания ще може да се запознаете на живо с много професионални сватбени водещи, да натрупате богати лични впечатления от тях, да си спестите провеждането на множество срещи и да изберете именно този сватбен водещ, който в най-голяма степен се доближава до вашите представи.

Не забравяйте да прегледате профилите на сватбените водещи, регистрирани в Сватба ТВ, защото там ще откриете изключително полезна за вас информация: отзиви на младоженци, цени, услуги, допълнителни екстри, галерия със снимки, видеа, видеовизитки, професионални препоръки, отговори на често задавани въпроси, медийни изяви и др.

Организирайки вашия празник, почерпете вдъхновение и от различните галерии, които ви предлагаме със сватбени фотографии, състояли се сватби, видеа, клипове и сватбени трейлъри.

Приятно сърфиране и успешен избор на желания от вас СВАТБЕН ВОДЕЩ

Сватба TV
  ФИРМИ

Сватбени облекла
Булчински рокли (5)
Шаферски рокли (4)
Официални рокли (5)
Булчински аксесоари (6)
Булчински обувки (3)
Мъжки костюми (2)
Мъжки аксесоари (2)
Мъжки обувки (1)
Малки шаферки и шафери (2)
Основни сватбени услуги
Ресторант за сватба (5)
Сватбена фотография (12)
Сватбено видеозаснемане (11)
Сватбен диджей (6)
Сватбени агенции (12)
Брачни халки и бижута (3)
Покани за сватба (4)
Сватбена украса (13)
Булчински букети (5)
Сватбен грим и прическа (1)
Водещ на изнесен ритуал (7)
Сватбени торти (3)
Сватбен водещ (8)
Други сватбени услуги
Сватбени лимузини (1)
Сватбени аксесоари (7)
Ритуални чаши (7)
Ритуални свещи (6)
Погачи за сватба (2)
Подаръчета за гости (9)
Сватбен кетъринг (4)
Алкохол и напитки (0)
Оборудване под наем (5)
Онлайн магазини (2)
Сватбени ритуали, забавления, атракции
Фолклорни формации (2)
Танцови групи и изпълнители (0)
Музикални групи и изпълнители (1)
Фото будка (3)
Заря и фойерверки (0)
Атракции (2)
Още услуги
Моминско парти (6)
Ергенско парти (4)
Спа релакс разкрасяване (0)
Спортни занимания фитнес йога (0)
Меден месец (2)
Сватбен танц (0)
Детски аниматори (1)
Брачен договор (1)
Семейна астрология (0)
Обредни домове (0)
Църкви и манастири (0)

ПОЛЕЗНО

Планирайте вашата сватба
Промоции
Видеовизитки
Запознайте се
Съвети и идеи
Представяне на продукти и услуги

СЪСТОЯЛИ СЕ СВАТБИ
ТРЕЙЛЪРИ
ПОДКАСТИ
ВИДЕО

Сватбена украса (12)
Първи сватбен танц (3)
Ресторанти за сватба (1)
Подготовка на младоженците (1)
Първа среща (1)
Фолклорни изпълнители и програми (1)
Ритуали (1)
Заря и огнено шоу (3)
Фотографско слайдшоу (1)
Други (2)
Зад кулисите (1)
Смешни (2)
Подготовка церемонии (0)
Булчински рокли (0)
Ресторант ритуали веселие (0)
Мъжка мода (0)
Танцови програми (0)
Церемонии (0)
Ресторант атракции (0)
Поп изпълнители и групи (0)
Сватбени продукти (0)
Любопитно (0)

ПРЕПОРЪЧАНО
Новини
ОЩЕ

КЛИПОВЕ
Любопитно
Хумор
За ума
За сърцето
За душата

Вход за младоженци
Вход за фирми
OK

Ползвайки този сайт, вие се съгласявате с
Общите условия и Политиката за защита на личните данни.