Didy's cakes & sweets

 

СПЕЦИАЛНИ ГОСТИ : София

2523 0

В четвъртия епизод на подкаста "Специални гости" ще ви представим Didy's cakes & sweets - ръчно изработени торти, сладки и солени изкушения.

Разжоваряме с Диана Пинджурова, Диди, създател и собственик на Didy's cakes & sweets.

Сватбени торти Didy’s, Диана: От петнадесет години съществуваме на пазара. Вече сме доста голям екип, който прави тортите за всякакви поводи. Това, което е моето щастие, това, което най-много обичам да правя, това са декорациите на самите торти, но като цяло, всеки един член на този екип е добър в отделно нещо и всички заедно правим чудеса,  от гледна точка на декорациите и от гледна точка на състава на самите торти като вкус. Ние много обичаме да допринасяме към събитията на нашите клиенти и това са и най-важните моменти в живота, било то, когато младоженците разрязват своята сватбена торта или дечицата, когато крещят “Торта, торта!” продължително, тази емоция, която изпитват или рожденикът, когато си духа свещичките на тортата, това са моменти, в които много се радваме, че можем да бъдем част, дори инкогнито, защото, тогава човек се чувства специален и ние даваме нещо специално, допълнително, в тези моменти. Тъй, че, да, това е нещо, което правим с много любов. Реално хората правят емоцията, а ние само допринасяме с професионализъм и качествени продукти за крайния резултат.

Сватба ТВ, Виктор: И фантазия.

Сватбени торти Didy’s, Диана: Да, и фантазия. Общо взето, накратко е това. Петнадесет години вече правим тези неща. Минали са ни ужасно много неща през ръцете, всичко, което може да се случи в сладкарството ни се е случило, така че да стигнем до ниво, което наистина е високо.

Сватба ТВ, Виктор: А къде се наира сладкарницата?

Сватбени торти Didy’s, Диана: Сладкарницата е много близо до площад “Славейков”, в центъра на София. Мъничка е, много кокетна, мислим си за разрастване, евентуално за по-голямо помещение, защото хората вече се сърдят, че няма къде да седнат. Да заповяда всеки, който желае, да си хапне, да опита, ако не е опитвал, задължително.

—--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Сватба ТВ, Виктор: Какво ще кажеш за сватбените торти?

Сватбени торти Didy’s, Диана: Това е много обширна и необятна тема, защото всяка една двойка си е индивидуална и това, което правя аз, и което всъщност е моята най-голяма сила е личното отношение, което давам на младоженците. Те идват при мен за консултация и дегустация и това е момента, в който аз се запознавам с тях и не само се запознавам с тях в този половин - един час, в който ние провеждаме тази среща, аз се запознавам с техните мечти, с тяхната сватба, с това, как ще изглежда, каква ще е емоцията на сватбата, какви ще са цветовете, каква ще е роклята на булката, какви ще са шаферките, как ще изглеждат. Може да ви струва странно, че такива въпроси задавам на дегустацията, но те са много важни за мен, за да разбера какво точно ще се случва на самото събитие, за да мога да предложа продукта, който най-добре ще стои, най-добре ще бъде поднесен и като десерт, и като декорация на самия ритуал. И това е нещо, което аз обожавам да правя, това е моята страст. Нямам търпение винаги, когато дойде момента за дегустация, да влязат следващите и следващите, и да сътворим специално за тях тортата. Няма една с една еднаква торта, няма една с една еднаква емоция, какви ли не неща са ми се случвали на тези срещи. Вече те, след като си разкажат, тестват вкусовете, там вече ги пренасям в едни кремове страхотни, домашни кремове. Там абсолютно млъкват младоженците, само тестват, слушат ме да им разкажа за състава и се чуват само едни звуци “Мммм, да” и опитват от тези наистина много вкусове, които аз им предлагат да опитат. Те си харесват няколко, много им е трудно да изберат, но в крайна сметка с моя помощ те успяват да изберат това, което ще е най-подходящо за сезона, най-подходящо за мястото дори, защото едно е, ако сме в планината, друго е , ако сме в центъра на София, това са важни неща.

—-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Сватбени торти Didy’s, Диана: Много често се случва младоженците да идват с едни очаквания, просто да хапнат торта, да изберат нещо и да си тръгнат и остават много впечатлени след дегустацията, защото наистина се чувстват взели правилно решение, информирано. Има много неща, които не знаят младоженците, когато дойдат, много важни елементи и детайли от самата торта, които могат да се случат като декорация и когато аз им ги разкажа те могат да дойдат с една идея и да си тръгнат със съвсем друга поръчка, когато вече знаят за какво става въпро. Тъй че много необятно като възможности и мога много да говоря за видовете сватбени торти, те са много, фигурки правим всякакви от захарно тесто, каквито си пожелаят. Ако има тема дракони, правили сме торта с дракони, правили сме сватбена торта с миньони дори, модерните голи торти. Друго, което много често се случва младоженците да не знаят, това са бутафорните торти. Като кажа “Знаете ли за бутафорните торти?”, някои знаят, но повечето нямат идея за какво става въпрос. Това е нещо, което аз много силно препоръчвам, за да може да е красив десерта след това в чинийките на гостите. Бутафорната торта представлява изкуствена част в долната част, само горната, където ще разрежат младоженците, горния етаж, това е истинската торта, а надолу вече е декорацията, която взависимост от модела, който са избрали се прави абсолютно копие на оригинала. Така те си правят ритуала с една красива торта и след това с тях обсъждаме как да поднесем десерта елегантно на гостите, така че и те като го видят да се изненадат от визията, а после, разбира се и от вкуса. И още доста, доста неща ще научат, ако дойдат.

—-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Сватбени торти Didy’s, Диана: Тортата да бъде част от сватбения ден, а не да бъде просто десерт. Затова аз искам да видя лично хората, не да си поръчат онлайн, за да мога да ги усетя. Тогава аз със сигурност аз разбирам какво търсят. Понякога и те не знаят какво търсят и си го избират на момента, цялата торта, цялата концепция, когаторазкажат, да, вкарвам ги в една такава линия, даже наскоро един младоженец каза “Хм, аз мислех, че съм дошъл само да пробвам торти, а то всъщност тук си е сериозна работата!”. Показваме си едни макети, обясняваме колко са големи тортите, дори стават, представят си как ще я разрежат, колко да им е висока, когато говорим за височините, виждаме булката дали е ниска или висока, за да може да и е удобно да разреже, това също е много важен елемент. Друго нещо, което те много често изпускат е цвета на роклята на булката, защото напоследък много рокли не са чисто бели, имаме цветни детайли, което също трябва да се съчетае с тортата, защото булката застава точно до тортата, когато я разреже и е много важно да ми кажат каква ще е роклята, чисто бяла ли ще е, ще има ли цветни елементи, ще има ли камъни, ще има ли дантела, защото всичко това можем да го пренесем и като усещане в самата торта, а и като съчетаем с цялата декорация, която има на сватбата, тя просто си става част от всичко.

—----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Сватба ТВ, Виктор: Това, мисля, че задължително трябва да го подчертаем: връзката между торта, сватбената торта и сватбената рокля. Мисля, че не са много булките, които са се замисляли на тази тема.

Сватбени торти Didy’s, Диана: Даже много рядко ми се случва булките да са се замисляли на тази тема. За тях това са две съвсем отделни неща. Дори, когато задавам въпроса какъв цвят ще е роклята се учудват защо питам. После, като обясня, им става ясно, че всъщност, наистина, има резон в това нещо, че трябва нещата да са съчетани. Защото в крайна сметка това е последния ритуал на сватбата. Не случайно хората отчитат едно събитие за хубаво по началото и края му, а това е финала, черешката на тортата. Тортата е черешката на тортата и ако финалът не е красив, ако десертът не е поднесен елегантно, човек ако се разочарова от този финал, не е добре за цялото събитие. И когато всичко е съчетано и после, когато си разгледат сватбения албум и видят роклята, как разрязват, как всичко е цветово добре поднесено, вече всичко се получава, наистина изпипано като детайли. 

Сватба ТВ, Виктор: Това е много важно, да разберат младоженците ценността на личната среща и че нещата не се получават по същия начин, ако е онлайн, ако е просто една поръчка, малко или много формално, “Избрахме си, ето от този вид торта.”. Необходимо е, и при нас е така, необходимо е да ги видиш и да ги усетиш хората, за да разбереш какво искат.

Сватбени торти Didy’s, Диана: На мен ми е много кеф да си говоря с тях. Те са си влюбени, искат най-хубавото нещо, предстоят им най-хубавите моменти оттук нататък и много ми е приятно с тях да си говоря.

@didyscakesandsweets
@victor.popov.film.company

Включете се в най-новата и новаторска, оригинална и българска, сватбена интернет платформа Сватба ТВ!

#сватба #сватби #булка #сватбавбългария #сватба2024 #weddinginbulgaria #невеста #сватбенадекорация #свадьба
#weddingbulgaria #моятасватба2024

 

Коментари


Няма направени коментари до този момент.

Напишете първия коментар
момент...
Николов Студио
Николов Студио

07-06-2024


  Гледайте осмия епизод на подкаста "Специални гости", в който ви представяме колегите от "Николов Студио". Сватба ТВ, Виктор: Какво се крие зад Николов С ...


Сватбена фотография

Nikolov Studio - Ботевград (София Област)

0.0 (0) - Ботевград (София Област)
Сватбена агенция Брилянтин
Сватбена агенция Брилянтин

15-05-2024


Гледайте седмия епизод на подкаста "Специални гости", в който ще ви представим богатата и разнообразна дейност на Сватбена агенция Брилянтин. Сватбена агенция Брилянтин, Силвия: ...


Сватбена агенция

BRILIANTIN - Бургас

5.0 (1) - Бургас
Чудно място Стакевци
Чудно място Стакевци

26-04-2024


Гледайте шестия епизод на подкаста "Специални гости", в който ще ви представим една прекрасна локация за сватбени тържества - "Чудно място Стакевци". @chudno.myasto.st ...


Ресторант за сватба

Чудно място Стакевци - Белоградчик

0.0 (0) - Белоградчик
Булчински салон Арети
Булчински салон Арети

08-04-2024


В петия епизод на подкаста "Специални гости" ще ви представим Булчински салон "Арети" - представител на световноизвестния американски дизайнер Demetrios за България. Б ...


Булчински рокли

Булчински салон Арети - София

0.0 (0) - София
MILVANA YOUR SPECIAL MOMENTS GUIDE
MILVANA YOUR SPECIAL MOMENTS GUIDE

04-03-2024


В третия епизод на подкаста "Специални гости" ще ви представим бутикът за булчински рокли MILVANA YOUR SPECIAL MOMENTS GUIDE, официален представител за България на испанските марки ...


Булчински рокли

-

0.0 (0) -
Приказната градина
Приказната градина

31-01-2024


Във втория епизод на подкаста "Специални гости" ще ви представим една любима за младоженците сватбена дестинация на открито - Приказната градина в гр. Елин Пелин. Разговаря ...


Ресторант за сватба

Приказната Градина - Елин Пелин (София Област)

0.0 (0) - Елин Пелин (София Област)
Сватбен център My wedding
Сватбен център My wedding

11-01-2024


В първия епизод на подкаста "Специални гости" ще ви представим най-големия сватбен магазин на Балканския полуостров Сватбен център "My Wedding". “Ние сме най-гол ...


Булчински рокли

Сватбен център my Wedding - София

0.0 (0) - София
Анонс
Анонс

05-01-2024


Анонс На 11.01.2024 г. стартираме един нов и изключително полезен за младоженците подкаст, който се казва “Специални гости”. Подкастът ще даде възможност на всички колеги о ...


Други

-

0.0 (0) -
Сватба TV
  ФИРМИ

Сватбени облекла
Булчински рокли (4)
Шаферски рокли (3)
Официални рокли (4)
Булчински аксесоари (5)
Булчински обувки (3)
Мъжки костюми (2)
Мъжки аксесоари (2)
Мъжки обувки (1)
Малки шаферки и шафери (1)
Основни сватбени услуги
Ресторант за сватба (4)
Сватбена фотография (12)
Сватбено видеозаснемане (11)
Сватбен диджей (5)
Сватбени агенции (11)
Брачни халки и бижута (3)
Покани за сватба (3)
Сватбена украса (12)
Булчински букети (4)
Сватбен грим и прическа (0)
Водещ на изнесен ритуал (6)
Сватбени торти (3)
Сватбен водещ (7)
Други сватбени услуги
Сватбени лимузини (0)
Сватбени аксесоари (6)
Ритуални чаши (6)
Ритуални свещи (5)
Погачи за сватба (1)
Подаръчета за гости (8)
Сватбен кетъринг (5)
Алкохол и напитки (0)
Оборудване под наем (4)
Онлайн магазини (2)
Сватбени ритуали, забавления, атракции
Фолклорни формации (2)
Танцови групи и изпълнители (0)
Музикални групи и изпълнители (1)
Фото будка (3)
Заря и фойерверки (0)
Атракции (2)
Още услуги
Моминско парти (5)
Ергенско парти (4)
Спа релакс разкрасяване (0)
Спортни занимания фитнес йога (0)
Меден месец (2)
Сватбен танц (0)
Детски аниматори (1)
Брачен договор (1)
Семейна астрология (0)
Обредни домове (0)
Църкви и манастири (0)

ПОЛЕЗНО

Планирайте вашата сватба
Промоции
Видеовизитки
Запознайте се
Съвети и идеи
Представяне на продукти и услуги

СЪСТОЯЛИ СЕ СВАТБИ
ТРЕЙЛЪРИ
ПОДКАСТИ
ВИДЕО

Сватбена украса (11)
Първи сватбен танц (3)
Ресторанти за сватба (1)
Подготовка на младоженците (1)
Първа среща (1)
Фолклорни изпълнители и програми (1)
Ритуали (1)
Заря и огнено шоу (3)
Фотографско слайдшоу (1)
Други (2)
Зад кулисите (1)
Смешни (2)
Подготовка церемонии (0)
Булчински рокли (0)
Ресторант ритуали веселие (0)
Мъжка мода (0)
Танцови програми (0)
Церемонии (0)
Ресторант атракции (0)
Поп изпълнители и групи (0)
Сватбени продукти (0)
Любопитно (0)

ПРЕПОРЪЧАНО
Новини
ОЩЕ

КЛИПОВЕ
Любопитно
Хумор
За ума
За сърцето
За душата

Вход за младоженци
Вход за фирми
OK

Ползвайки този сайт, вие се съгласявате с
Общите условия и Политиката за защита на личните данни.